Beste allemaal,

We willen jullie op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen rondom de roeitocht van de mannen van. De roeiers zijn veilig van boord gehaald door een Marokkaans schip in samenwerking met de Amerikaanse kustwacht. Op het moment van de redding bevonden ze zich net in de juiste Golfstroom, maar gingen helaas in westelijke richting.

Het team bevond zich in een kritieke situatie waarin John dringend van boord moest. Ondanks hun inspanningen om de kust te bereiken gedurende 48 uur, bleek dit een onmogelijke taak. De beslissing werd genomen om de boot te verlaten, waardoor de roeiboot Alexia nu alleen dobbert op de oceaan.

Met slechts drie man doorroeien was geen optie vanwege het gewicht en de complexiteit van de boot. Er zijn waarschijnlijk meer factoren die bijgedragen hebben aan deze situatie, maar op dit moment zijn de details hierover nog onbekend.

Onze gedachten gaan uit naar de roeiers en we leven enorm met hen mee in deze moeilijke tijd. Hun veiligheid en welzijn blijven onze hoogste prioriteit. We danken het Marokkaanse schip en de Amerikaanse kustwacht voor hun snelle en effectieve hulp.