Eind 2021 was het dan zover. Na 9 maanden noeste arbeid, is onze “Torpedo” gereed voor de tewaterlating. De “Torpedo” was een “single rowing ocean boat”. Een zelfbouwmodel van 11,5 meter lang met 1 roeiplek. Deze is eind 2020 gedoneerd aan de Stichting New York Rotterdam, na 8 jaar lang in een tuin te hebben gelegen.

Dankzij honderden uren arbeid, met name van Bert Schoolenberg, Steven Smith en Chris van Amersfoort, is deze 1 persoons oceaanroeiboot omgebouwd naar een tweepersoons exemplaar. Check de dia presentatie!

De verbouw en renovatie is mogelijk gemaakt door Rens, Marc en Harm van Bergeijk, van Akkerbouw- en Loonbedrijf Gebroeders van Bergeijk. Zij boden ons 9 maanden lang onderdak, stelden hun mechanische werkplaats ter beschikking en verzorgden de tewaterlating.

Ook Steven Smith (gereedschap, nautische onderdelen), de firma Sigma Coatings (diverse coatings en antifouling), de technische dienst van Shell Pernis (roeistellages), de technische dienst van Tata Steel (radarreflector en roerstang) en Skadi (riemen, riggerts, voetenbankjes) zijn belangrijke sponsoren die dit mogelijk gemaakt hebben. Wij danken hen allen hartelijk!

De “Torpedo” heeft momenteel een tijdelijke ligplaats in jachthaven WSV Blinckvliet te Zuidland, waarvoor wij de havenmeester zeer erkentelijk zijn. Vanuit deze uitvalsbasis gaan wij in de “Torpedo” vele kilometers trainingsarbeid verrichten. Tot het moment dat onze oceaanroeiboot is afgebouwd en roei-klaar is. Waarover later meer.

Marcel, Gerhard, John en Chris