Hans van Dolderen

Ik ben 37 jaar politieman in hart en nieren. Vanuit persoonlijke overtuiging voel ik mij betrokken bij mensen die het moeilijk hebben, die hulp en steun nodig hebben om een menswaardig bestaan en kwaliteit van leven op te bouwen. Dat doe ik in mijn werk en dat doe ik in mijn privéleven. 

Zo hebben mijn vrouw en ik de zorg van 7 pleegkinderen op ons genomen waarvan er 2 in het Sophia kinderziekenhuis zijn geboren. Daarnaast ben ik een gepassioneerd sloeproeier. Wat is er mooier dan je sport in te kunnen zetten voor een doel waar je je maatschappelijk mee verbonden voelt. 

Hans als RvT-lid
Het liefst zou ik zelf mee willen roeien van New York naar Rotterdam. Helaas kan ik dat niet combineren met de zorg voor mijn gezin. Maar als voorzitter van de Raad van Toezicht (RvT) kan ik toch mijn steentje bijdragen. Ik heb dan ook met overtuiging deze taak aanvaard. Ik beschouw het daarbij als mijn opgave om de roeiers te steunen en te faciliteren, te zorgen voor het thuisfront en bovenal te waken over de veiligheid van de deelnemers. Als roeier weet ik dat de drive om uit te varen en de elementen te trotseren groot kan zijn. Dan is het goed als er een Raad van Toezicht is die met enige distantie objectief beoordeelt of het uitvaren verantwoord plaatsvindt. Geweldig om op deze wijze mijn steentje bij te mogen dragen aan dit fantastische project.

Jim Goudman

Ik ben 56 jaar, ben getrouwd en heb twee volwassen zonen.
Jan van de Werken en ik zouden in eerste instantie deze tocht samen roeien. Twee jongens uit Rotterdam-Zuid, beiden oud-marinier, een passie voor het roeien en maatschappelijk betrokken.

In een vroeg stadium werd het mij steeds duidelijker hoeveel tijd er aan de noodzakelijke voorbereidingen moest worden besteed. De trainingsuren en de tocht zelf zouden het probleem niet zijn, want hiervoor had ik van het thuisfront en mijn werkgever alle medewerking toegezegd gekregen. Maar voor alle andere voorbereidende zaken had ik – en heb ik nog steeds – de tijd gewoon niet.

Ik begon te beseffen dat ik dit niet kon waarmaken en dus besloot ik dat ik echt niet mee kon gaan. Jan was met vakantie en omdat ik het hem persoonlijk wilde vertellen heb ik een hele tijd met een knoop in mijn maag rondgelopen. Ik heb er wakker van gelegen en ik heb het er vaak nog steeds moeilijk mee. Ook omdat er vanuit mijn leven zoveel aanknopingspunten met deze tocht zijn: het klopt, alles komt bij elkaar!

Op vierjarige leeftijd kwam ik met meningitis in het Zuiderziekenhuis in quarantaine te liggen. Mijn vader en moeder kwamen dagelijks op bezoek en mochten alleen vanachter het raam naar mij kijken. Ik vond dat vreselijk en wanneer zij weer naar huis vertrokken, barstte ik in huilen uit. Voor mijn ouders moet dat dat minstens even erg zijn geweest: hun kind huilend in het ziekenhuis achterlaten.

Nu hadden mijn ouders het geluk dat het ziekenhuis op loopafstand van hun woning lag, maar dat geldt niet voor iedereen. Stichting Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam lost dit op: De sterke verbondenheid tussen ouder(s) en kind wordt gebruikt om hen beiden de kracht te geven een moeilijke periode te overwinnen met behulp van de toewijding van de mensen van ‘Het Huis’.

Jim als RvT-lid
Gelukkig kan ik als lid van de Raad van Toezicht (RvT) mijn steentje bijdragen door vanuit diverse invalshoeken naar dit project te kijken en daar waar nodig te adviseren. Het spreekt mij aan dat de roeitocht is gekoppeld aan Stichting Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam.

Edwin Veekens

Ik ben geboren en getogen in Rotterdam. Ik ben directeur bij Veenman+. Dat was ooit een traditionele drukkerij, maar sinds enkele jaren helemaal getransformeerd naar een uitvoerend communicatiebureau waarbij we onszelf zien als makers van communicatie. Daarbij ben ik één van de initiatiefnemers bij Gers! / SMAAKmag. / Onze Haven en Rotterdam Running Crew. Stuk voor stuk merken die in de regio Rotterdam een goede naam hebben met een groot bereik.

Edwin als RvT-lid
Mijn voornaamste reden om toe te treden tot de Raad van Toezicht (RvT) bij New York Rotterdam is omdat ik vind dat de wereld gewoon mooier wordt als we allemaal een gedeelte van onze tijd en onze inkomsten beschikbaar stellen aan mooie initiatieven. In dit geval vind ik Stichting Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam een meer dan mooi doel waar ik al vaker tijd en geld beschikbaar voor stel. Daarbij vind ik het moedig en stoer wat de roeiers gaan doen. In mijn rol als RvT-lid wil ik mij inzetten om het evenement bekendheid te geven. Daarbij geloof ik in verbinden. Juist bij dit project zijn genoeg verbindingen te maken.

Socials van Edwin:

Facebook
Instagram
Linkedin