Volg je hart, want dat klopt

Mijn naam is Paul Kuiphof, 53 jaar en woon samen met mijn vriendin Reny en onze 3 kinderen in het dorp Scharnegoutum vlakbij Sneek. Naast het klussen aan het huis, boot, auto ed. werk ik als ZZP’er (technisch tekenaar) aan opdrachten voor verschillende bedrijven. Roeien doe ik al jaren bij een sloeproeivereniging in Deinum en net als John en Marcel roei ik ook bij de vereniging DMRC (Dutch Marines Rowing Challenge). Sloeproeien is een sport die je uitdaagt om, samen met je maten, fysiek net wat verder te gaan dan dat je normaal zou doen.

Toen ik werd gevraagd om aan dit avontuur deel te nemen als reserve roeier hoefde ik niet lang na te denken en heb, na goedkeuring van Reny natuurlijk, ook gelijk ja gezegd. Het werd weer tijd voor een nieuwe uitdaging en we roeien ook nog voor een goed doel! Namelijk geld inzamelen voor een huiskamer van de Stichting Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam in het EMC-Sophia. Hier kunnen de kinderen in een normale huiskamersfeer bij hun ouders zijn. Even uit het ziekenhuis.

Mijn rol binnen dit team is één van deze toppers  Marcel, Gerhard, Chris of John vervangen mocht er iemand onverwacht uitvallen door een blessure of ziekte. Ik ben de reserve roeier en ik hoop dat dit voor de vier roeiers zo blijft! Als alles goed gaat ga ik niet mee, maar de voorbereiding, de weg ernaartoe, is al geweldig.

De reserve roeier.