STC-KNRM is een dochteronderneming van twee organisaties, het Scheepvaart Transport College (STC-Group) en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). Het trainingscentrum is gevestigd op de Heijplaat in de Rotterdamse haven. Bij STC-KNRM wordt de kennis van beide organisaties gebundeld, waardoor zij hoogwaardige maritieme en offshore ‘emergency response’ trainingen verzorgen voor bedrijven, instellingen en particulieren.

Op maandag 19 oktober jl. hebben twee leden van Team NYR een kennismakingsgesprek gehad bij STC-KNRM. Een geweldige kennismaking waarin de intentie naar elkaar is uitgesproken dat STC-KNRM Team NYR gaat ondersteunen met trainingen om “veilig” de roeitocht over de Noord Atlantische oceaan van New York naar Rotterdam te kunnen gaan uitvoeren. Deze roeitocht is niet voor niets. Team NYR zal geld inzamelen voor een huiskamer in het Ronald McDonald Huis van het Sophia Rotterdam. “6.000 km in 60 dagen voor €600.00,00”.

STC-KNRM zal  het team voorzien van advies en instructie & training op gebied van veiligheid & overleving, brandbestrijding en medische hulpverlening op zee. Maar het gaat verder, in onderling overleg is er ook tijd en ruimte voor het testen van middelen zoals (onderdelen van) de boot, apparatuur en kleding (bijv. overlevingspak). Daarbij zal gebruik gemaakt worden van de uitgebreide faciliteiten en kennis van STC-KNRM.

Hoe het instructie- en trainingsprogramma er inhoudelijk  uit gaat zien zal binnenkort in een vervolggesprek verder uitgewerkt worden zodat er een goed opleidingsplan ontstaat waarin zowel theorie en praktijk op elkaar zullen aansluiten.

YOU NEVER ROEIT ALONE