Na tien dagen van intensief roeien over de Atlantische Oceaan, hebben de roeiers helaas moeten besluiten om hun tocht vroegtijdig te beëindigen en terug te keren naar het vaste land van Amerika. Deze moeilijke beslissing kwam na ernstige en aanhoudende zeeziekte van een van de roeiers, die ondanks alle inspanningen niet voldoende herstelde om de veiligheid van de hele ploeg te waarborgen.

De beslissing om terug te keren was bijzonder zwaar voor het team, dat maandenlang heeft getraind en zich mentaal en fysiek had voorbereid op deze uitdagende oversteek. De reis was niet alleen een fysieke uitdaging, maar ook een test van hun doorzettingsvermogen en teamgeest. Ondanks deze tegenslag, blijven we ontzettend trots op de inzet en het doorzettingsvermogen van onze roeiers.

Veiligheid stond vanaf het begin centraal in deze onderneming, en het team had altijd afgesproken dat deze nooit in gevaar gebracht mocht worden. Het welzijn van elk teamlid heeft de hoogste prioriteit, en onder de huidige omstandigheden was het onverantwoord om door te gaan.

We willen onze roeiers hartelijk bedanken voor hun immense inspanningen en moed. Hun vastberadenheid en veerkracht zijn een inspiratie voor ons allemaal. We kijken er naar uit om hen binnenkort weer in Nederland te verwelkomen en hen te ondersteunen in toekomstige avonturen.

Voor verdere informatie en updates over de roeiers en hun volgende stappen, kunt u terecht op onze website: www.newyorkrotterdam.nl.