Zaterdag 6 januari, daags na de fietstocht rondje Nederland van Paul en Chris, vertrok het roeiteam vanuit Wierden naar Scheveningen. Het was tijd voor wat winteronderhoud aan onze Alexia. Vanwege het barre weer en de feestdagen, waren we daar al enige weken niet geweest. Twee belangrijke klussen: het onderwaterschip schoonkrabben en de accu’s bijladen met walstroom.

Alexia lag er prachtig bij! Als eerste werden de accu’s aan de walstroom gehangen. Na een telefoontje met onze elektricien was duidelijk hoe dit gebeuren moest. Dit opladen zou echter duren tot de volgende dag, zondag 7 januari. John was bereid om zondag opnieuw naar Scheveningen te rijden voor een check. Beide accu’s stonden weer op 100%!!!

De andere klus had wat meer om het lijf. Het onderwaterschip moest schoon gekrabd worden. Met een ijskrabber moest de aangroei van wier-sliertjes en pokken (kleine schelpjes) verwijderd worden. Dit lukt alleen goed vanuit het water. Dat was met een watertemperatuur van amper 6 graden Celsius alleen een beetje fris. Maar geen nood, voor alles is een oplossing! Een overlevingspak bood uitkomst. Hiermee waren we al bekend door onze survival at sea training bij STC-KNRM. Maar onze eigen pakken hadden we nog nooit geprobeerd! Mooie testcase dus.

Drie van de vier roeiers hadden hier wel oren naar. Chris sloeg deze training over, die had genoeg van het koude zeewater nadat hij achterover van de boot gegleden was en tot zijn middel in het water hing. Gerhard, John en Paul leefden zich echter helemaal uit. Met als resultaat een brandschoon onderwaterschip en een rotsvast vertrouwen in onze overlevingspakken. Je blijft er warm en droog in!

Paul nam het overlevingspak en de cabine-matrassen mee naar huis,

voor een was- en droogbeurt. De rits ging achterlijk stroef maar een behandeling met kaarsvet deed ook dit probleem verdwijnen. Een mooie dag al met al.

Hartelijke groet namens de North Atlantic Four / Stichting New York – Rotterdam,

Marcel, Gerhard, Chris, John en Paul (vlnr)