Het is een zonnige woensdagmiddag om precies 15:00 uur wanneer de roeiboot ‘Alexia’ de bruisende haven van New York achter zich laat. Aan boord bevinden zich vier moedige mannen: Chris, John, Gerhard en Paul. Zij zijn klaar voor de uitdagende tocht die voor hen ligt. Met niets meer dan hun spierkracht zullen zij de machtige Atlantische Oceaan trotseren, op weg naar Rotterdam. De reis belooft zowel fysiek als mentaal veeleisend te zijn, maar het doel is nobel.

Aanvankelijk zouden vijf roeiers de oversteek wagen, maar tragisch genoeg moest één van hen, een goede vriend en mederoeier, zich terugtrekken. Deze dappere held is ongeneeslijk ziek geworden en de fysieke uitdaging van de oceaanoversteek is voor hem niet langer haalbaar. Het nieuws heeft diepe sporen achtergelaten bij het team, maar met hernieuwde vastberadenheid zetten zij hun missie voort.

Deze overtocht is niet enkel een test van uithoudingsvermogen; het is ook een fondsenwerving voor een zeer bijzonder doel. De mannen roeien niet alleen voor zichzelf, maar ook om geld in te zamelen voor de realisatie van een nieuwe huiskamer in het Ronald McDonald Huis. Dit thuis weg van huis biedt gezinnen van ernstig zieke kinderen een plek van rust en nabijheid tijdens de zwaarste tijden.

Volg Chris, John, Gerhard en Paul op hun heroïsche reis over de Atlantische Oceaan. Ondersteun hun inspanningen om niet alleen de fysieke golven te overwinnen, maar ook om een golf van hoop te brengen aan families die het hard nodig hebben. Wil je een bijdrage leveren aan dit goede doel? Klik dan hier.