Vandaag is het Moederdag! En dierendag, althans in de Atlantische wateren.

Vandaag bellen we als eerste met onze moeders, en ook met onze partners, die ook moeders zijn, van onze kids. Zij hebben ons gemaakt tot wie we nu zijn en stellen ons in staat om te doen wat nu aan het doen zijn. Het zijn korte (max 10 minuten) gesprekken, vrolijk maar ook emotioneel. Het doet ons allen goed hun stemmen even te horen. En we beseffen maar weer eens hoe belangrijk het thuisfront is! Naar jullie roeien we terug!

We bellen met de diverse satelliettelefoons aan boord. Ze werken perfect, het is net of we vlakbij degene staan, die we bellen. Na moeders en partners bellen we onze roeimaat Marcel, superfijn om ook hem weer te horen. Tenslotte proberen we Meike te bellen, onze teamcoach en de “mental mom” van ons team. Helaas krijgen we geen verbinding. We maken dat later goed!

We roeien nog steeds een koers van 140 graden, dus zuidoost. De snelheid is ok, 2 tot 3 knopen. Wind en deining blijven van de zijkant komen, maar Alexia snijdt er goed doorheen. John herstelt goed en roeit alle shifts mee. Nog niet op volle kracht, maar dat komt vanzelf weer!

Vandaag worden we weer eens geconfronteerd met de schoonheid van moeder natuur. Het barst aan de horizon van de “spuiters”, walvissen die adem komen halen. Wat dichterbij zien we twee walvisstaarten en een rug, maar nog steeds ver weg, op enkele hinderden meters. Wie ons van heel dichtbij komt bekijken, is “Sharky”. Hij zwemt aan de achterkant van de boot en komt tot het eerste dolboord. Uitnodigende oogjes kijken ons aan. Hmmmmm. Een prachtig dier in zijn natuurlijke habitat, maar geen vriend van het roeiteam. Die verschijnt later pas, als Sharky vertrokken is. En heeft zijn hele familie meegenomen! Meerdere kleine dolfijnen zwemmen van links en rechts onze boot onderdoor, en weer terug. Ze kijken ons echt aan met hun kleine pretoogjes. En hebben plezier! Netvals de vier roeiers.

Onze go pro legt alles vast. Helaas geen beelden die via de satelliet kunnen. Te veel geheugen en bovendien werkt dit nog steeds niet. We kunnen tekstberichten via Whatsapp versturen. Dus onze volgers moeten het doen met deze dag-blogs……

John, Gerhard, Paul en Chris
North Atlantic Four