Ik ga geen uitdaging uit de weg en zal overwinnen!

Mijn eerste kennismaking met sloeproeien was 8 jaar geleden. Ik was herstellende van een (GIST) tumoroperatie toen ik door een oude maat van de mariniersopleiding werd gebeld. Hij vroeg of ik ter ere van het 350 jaar bestaan van het Korps Mariniers mee wilde roeien naar Londen. Wanneer je maatje dat vraagt is er maar 1 antwoord mogelijk en in 2015 roeiden we met andere oud mariniers van Rotterdam, via Vlissingen naar Londen. Een nieuwe passie was geboren.

Helaas kreeg ik in 2016 slecht nieuws. De GIST was uitgezaaid naar mijn lever en ik werd ongeneeslijk ziek verklaard. Dit bericht kwam hard binnen en ik besloot alles op alles te zetten om er ook deze keer weer boven op te komen. Momenteel onderga ik hiervoor nu een palliatieve behandeling in de vorm van medicatie die de tumoren moeten onder drukken.

Een jaar geleden hoorde over de roeitocht van New York naar Rotterdam. Een tocht over de Noordelijke Atlantische Oceaan. Ondanks mijn gevecht tegen kanker wist ik dat ik dit moest gaan doen en ik meldde mij meteen aan. Ik sta achter het doel van deze tocht omdat ik binnen mijn eigen familie heb meegemaakt hoe fijn het is wanneer je in de buurt van je ernstig zieke kind kan zijn. Het kunnen realiseren van een huiskamer in het Ronald McDonaldhuis Sofia Rotterdam overstijgt mijn eigen gevecht tegen kanker. Hiervoor ben ik bereid om alles op alles te zetten.

Ik ben getrouwd en ik heb 3 mooie dochters. Zij staan achter mijn besluit om aan deze tocht mee te doen. Mijn hobby’s zijn duiken, mountainbike rijden en natuurlijk roeien.