Je leven is pas betekenisvol als je wat kan betekenen voor je medemens!” 

Roeien is mijn passie en na een overtocht van Rotterdam naar Londen, 350 km roeien van Den Helder naar Wilhelmshaven, ontstond het idee om de oceaan over te steken. Als Rotterdammer heeft de verbintenis tussen New York en Rotterdam voor mij iets magisch. Mijn vader werkte als stoker bij de Holland Amerika lijn (HAL) en opgegroeid op Katendrecht was het hoofdkantoor van de HAL in mijn jeugd beeldbepalend. Het was vanaf die plek waar men het avontuur te gemoed ging en in mijn jeugd las ik alle boeken die te maken hadden met varen, nieuwe werelden ontdekken en kameraadschap. 

Jan
12 januari 1967
Rotterdammer
getrouwd
2 gezonde zonen en een bonusdochter

Socials:
Facebook

In het dagelijks leven werk ik als politieman met politiemensen met PTSS en Burn Out. Door middel van sloeproeien en een pre-reïntegratiebureau probeer ik deze mensen weer in hun kracht te zetten. De politie is al ruim 30 jaar mijn werkgever en ik heb hier bijna alle afdelingen doorlopen. Naast mijn werk bij de politie, heb ik een eigen bedrijf waar ik sportieve evenementen organiseer. In het verleden heb ik een roeivereniging opgericht waar oud-mariniers kunnen roeien.

Toen ik door Natasja Jongenotter (manager bij hetStichting Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam) werd gebeld, vielen veel puzzelstukjes op hun plaats. De combinatie roeien, mijn ervaringen en het goede doel – het Stichting Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam – maakt alles compleet.

Ik zie niet tegen de reis op maar kijk er juist naar uit. Met deze groep mannen hebben we een diverse, maar goede groep en ik ben overtuigd dat we het met elkaar gaan doen. Het meest emotionele zal de thuiskomst in Rotterdam zijn waar ik mijn dierbaren weer in mijn armen kan sluiten en we met elkaar kunnen zeggen: “We hebben het gefixt!”