Eind 2020 werden er Skadianen gezocht om een coachkader te vormen voor politiemannen met een onwijs groot doel in hun hoofd. Een ontzettend grote, gewaagde maar onwijs toffe tocht, de oceaan over in een roeiboot. Wetend in ons achterhoofd dat dit inderdaad mogelijk was maar wel een goede uitdaging zal worden hebben wij, Emma, Maud, Verie, Frederique en Myrthe zich aangemeld als coachkader. Er ontbrak namelijk nog wel een belangrijk puntje bij deze mannen, de roeihaal zit er nog niet helemaal in. Ervaren sloeproeiers, maar echt roeien… Dat moet nog wel ‘even’ geleerd worden. Dit is een unieke kans om als roeier te pakken en zeker ook als coachkader, echte jonkies zijn de mannen niet meer maar de motivatie is torenhoog. Bij deze stellen wij ons kort voor en waarom we de mannen onwijs graag willen coachen zodat ze zo goed mogelijk de oceaan over komen.


Myrthe: Toen ik het berichtje las dat er coaches werden gezocht voor zo’n onwijs toffe tocht heb ik me meteen aangemeld. Sinds twee jaar ben ik wedstrijdroeister waar ik kei veel plezier uit haal en coachen vind ik tevens super tof om te doen. Met wat coach ervaringen vanuit vroeger bij de sport turnen, dacht ik meteen ‘dit wil ik coachen’. De oceaan over steken, je moet er maar op komen! Wat het extra bijzonder maakt is dat de mannen niet de aller jongsten meer zijn, ze hebben een baan, sommige kinderen en er is zelfs een kunstknie aanwezig. Het enthousiasme wat deze mannen uitstralen is aanstekelijk en ik verwacht een onwijs toffe tijd als hen coach! Ik heb onwijs veel vertrouwen in ze, nu al!


Emma: Een kans om zulke gemotiveerde roeiers die voor zo’n goed doel de oceaan over gaan steken te mogen coachen, die kon ik niet laten liggen. Zelf heb ik de afgelopen vijf jaar een beetje af en aan geroeid. Hierin heb ik onder andere twee keer de Ringvaart geroeid, een roeimarathon van 100 km. Dit is natuurlijk een schrijntje vergeleken met de vele duizenden kilometers die deze mannen gaan trotseren. En met wat voor een instelling ze er ook allemaal in staan: nuchter, leergierig en boordevol enthousiasme. Ik heb er in ieder geval alleen maar bewondering voor en kijk uit naar de komende maanden.


Maud: Toen ik dit project langs zag komen dacht ik meteen wat een vette ervaring. En wat een lef hebben deze mannen om dit grote avontuur aan te gaan. Maar ik dacht ook meteen hoe cool om samen met hen het avontuur aan te gaan en ze te helpen in de voorbereiding voor de grote tocht. Voor mij is dit ook een unieke kans om naast mijn ervaring in boot ook ervaring langs de kant op te doen. Het enthousiasme van de mannen werkt aanstekelijk, en ik denk dat ik voor het hele coach kader spreek als ik zeg dat ik ontzettend veel zin heb om deze mannen te leren roeien en zo goed mogelijk voor te bereiden op dit grote avontuur!


Verie: Ik sluit me helemaal aan bij het verhaal van mijn medecoaches. Zelf heb ik al de enige ervaring met roeien, maar eigenlijk nog weinig ervaring met coachen. Dus dit leek me een hele gave uitdaging om iets nieuws te leren. Daarnaast vind ik het doel waar de mannen voor gaan strijden ook heel bijzonder. Echte Rotterdammerts met een hart van goud, veel enthousiasme en een goede portie doorzettingsvermogen. Het is onwijs leuk om deze groep te mogen coachen, en ik kijk uit naar het avontuur die we met elkaar aangaan de komende maanden!
Frederique: Als laatste sloot ik aan bij het coachkader, maar dat maakt mijn enthousiasme niet minder! Ik heb enige ervaring met coachen en breng mijn kennis in het roeien graag over aan deze mannen. Na een jaar een beetje geroeid te hebben ben ik gaan coachen, maar heb een jaartje later besloten dat ik toch liever in de boot zit dan erbuiten. Nu kreeg ik de mogelijkheid om beide te combineren en kans die heb ik met beide handen aangegrepen. Ik sta klaar om deze mannen met groen-wit hart de kracht maar vooral de finesse aan te leren voor de lange tocht die hen te wachten staat.

De coaches leiden inmiddels ook de mannen en vrouwen die zich als reserve roeier hebben aangemeld op